حکایت آنتن هایی از جنس دانش آموز

 

این مطلب در شماره ۱۰۸ ماهنامه ۳۱روز به چاپ رسیده است.

 

حکایت آنتن هایی از جنس دانش آموز

نظم با چاشنی خبرچینی!

 

محمدرضا مجذوبی

آنتن؛ از گذشته تا امروز

"یه کم دیگه به همین جهت تکونش بده" ... "آهان حالا بهتر شد. فقط یه کم برفک داره، خوبه خوبه بذار کانال های دیگه رو هم چک کنم. ای بابا! یک و دو خوبه؛ ولی سه و چهار برفک داره، پنج هم قابل تحمله" ... " حالا ولش کن فعلاً بیا پایین؛ الآن سریال شروع میشه."

با خالم حرف می زدم. سی و چند ساله است. ازش راجع به آنتن پرسیدم. گفت:"تو یادت نمی یاد؛ ولی ما تو بچگی هر جمعه مراسم تنظیم آنتن داشتیم. بابا رو پشت بوم بود و مامان، کنترل به دست رو مبل. حالا همه چیز راحت تر شده."

ولی عجب زبونیه این پارسی. یک کلمه، چند تا کاربرد داره. البته ایهام و ابهام هم پدیده هایی هستند. گاهی آنتن ها به مدرسه میان و به مسئولین محترم در جهت حفظ بهتر نظم کمک می کنند و گاهی هم...

 

دانش آموز علیه دانش آموز

خبرچینی یعنی چه؟ در فرهنگ معین به معنای جاسوسی کردن است. در لغت نامه دهخدا به معنای سخن چینی کردن و فتنه گری. در فرهنگ عمید به معنای نقل اسرار کسی برای دیگران است. در نظر بچه ها به معنای آنتن بازی و در نظر یکی از دبیران به معنای ایجاد بی اعتمادی و فاصله بین بچه هاست.

در مجموع در رهیار به معنای یک چیز است: دانش آموز علیه دانش آموز. این قانون آموزش و پرورش است که معلم، مسئول کلاس خودش است و اگر صلاح دانست مسئله ای مهم را به مسئولین مدرسه منتقل کند. اما انگار به نظر می رسد که افرادی نمی گذارند که معلم بر کلاس خودش مسلط باشد. انگار افرادی جلوتر از معلم، خبرها را به مسئولین می رسانند. بچه ها این نوع آدم ها را فقط با یک صفت می شناسند: آنتن!

 

گپی با یک آنتن؛ زندگی مخفیانه

در پی اعتراضات بچه ها نسبت به موضوع وجود آنتن ها در رهیار، به عنوان خبرنگار 31روز به منظور گفت و گو با آنتن ها و در جهت بررسی این موضوع که چرا بچه ها و همچنین دبیران از این آدم ها ناراضی هستند؟ و همچنین چرا آن ها این نوع زندگی را انتخاب کرده اند؟ نزد ایشان رفتم. متأسفانه فقط یکی از آنتن ها راضی به مصاحبه با 31روز شد؛ ولی خوشبختانه موفق شدم دو نکته را از این مصاحبه استخراج کنم که تا حدودی می تواند جواب دو سئوال بالا باشد:

1- آنتن ها خودشان می دانند که چه قدر کارشان زشت است.

2- آن ها از اینکه دیگران، هویتشان را بشناسند ابا دارند.

 

امام جماعت: معلق به دوزخ می روند!

برای روشن تر شدن مسئله وجود آنتن ها در رهیار از لحاظ شرعی و معنوی و دینی با رضا اصغرزاده، امام جماعت نمازخانه رهیار و همچنین معلم درس قرآن پایه هشتم مصاحبه کردم:

*آقای اصغر زاده! آیا این درست است که خبرچینی در اسلام یک کار نکوهش شده است؟

بله. اصلاً دستور دین است که این کار انجام نشود و همچنین گناه کبیره است.

چند آیه مثال می زنید؟

آیه های زیادی در این مورد وجود دارند، آیه هایی چون:"و الله خیر الماکرین" که اشاره به قدرت و عظمت خدای متعال دارد و همچنین آیه "یدالله فوق ایدیهم ..." که اشاره دارد دست بالای دست بسیار است و در نهایت هر دو آیه به معنای آن است که خدا بر هر کاری توانا است و این نوع انسان ها هرگز کارشان بی مجازات نخواهد ماند و خداوند جواب همه گناهان را خواهد داد.

*زندگی این افراد در دنیا و آخرت چگونه است؟

در دنیا به عنوان آتش بیار معرکه شناخته می شوند و در آخرت، آن ها را به صورت معلق به دوزخ خواهند برد.

*حکم شرعی این گناه چیست؟

حکم شرعی خاصی وجود ندارد. اما فردی که چنین کاری را می کند باید آن را ترک کند. وگرنه هم در دنیا و هم در آخرت ضرر می کند.

در پایان این گزارش از آنتن های محترم خواهش می کنم فرموده امام علی (ع) را به خاطر بسپارند:"بدترین شما سخن چینان و تفرقه اندازان میان دوستانند." و همچنین از مسئولین محترم خواهشمندم از این نوع آدم ها حمایت نکنند؛ چون همانطور که آنتن ها با دانش آموزان صادق نیستند، با مسئولین هم صادق نخواهند بود. بالاخره هر کسی کاری را انجام می دهد که به نفع خودش باشد.

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!